RS ett steg närmare en partiförening

”RS hymlar inte utan är konsekventa”

Calista Thorander är Rättvisepartiet Socialisternas nyaste medlem i Borås. Hon har varit politiskt aktiv tidigare, som tonåring i KP (då KPML(r)) och det var Calista som startade Feministiskt Initiativs lokalgrupp i Borås. Detta efter att Vänsterpartiet inte såg behovet av en kvinnogrupp lokalt. Mest känd i politiska kretsar har hon dock gjort sig som initiativtagare till den antirasistiska demonstrationen i höstas, efter Sverigdemokraternas inträde i riksdagen. I våras demonstrerade hon med RS mot SDU i Göteborg

Varför väljer du RS?

– När jag började läsa på om RS märkte jag att partiet täcker de frågor som jag tidigare behövt flera partier för att känna mig nöjd med. Partiet tar upp de frågor som andra böjer sig för, till exempel vänstern om antirasism och nedskärningar. Det är helt enkelt ett starkt parti för ”det lilla folket”, för feminismen, minoriteter och miljön.

Vilka frågor brinner du för?

– Jag tycker att asylfrågan är viktig och har alltid haft hjärtat i ett feminsitiskt perspektiv. För miljön tycker jag det är viktigt att göra kollektivtrafiken gratis för alla, och att stoppa privatiseringen av våra resurser i samhället som till exempel vården och skolan.

Intervju: Stefan Berg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: