LUF vill fortfarande ha med rasisterna

Liberalerna i LUF Borås fortsätter att driva på för att få med sig rasistiska SDU på Kristallnattendemonstrationen den 9 november.

Efter att först ha dragit sig ur nätverket och nekat till att delta har LUF återkommit och vill nu delta, förutsatt att SDU får delta och dessutom med talare.

Mona Hammoud, ordförande LUF Borås, föreslår att SDU ska ges två minuter talartid på den antirasistiska protesten.

LUF menar att ”alla andra förbund som deltagit får tid att tala, så är det dumt att utesluta SDU”. Detta skriver Mona Hammoud på Boråsare mot rasisms slutna facebooksida.

SSU, Ung vänster och RFSL menar i gruppen att det som beslutats på senaste planeringsmötet är det som gäller. Där är demonstrationen redan planerad och talarlistan spikad. Rättvisepartiet Socialisterna är av samma åsikt. För oss handlar det dock inte om mötestekniska formaliteter utan om att det för RS vore helt otänkbart att delta i en manifestation där rasistiska SDU ges möjlighet att delta och tala.

Kampen mot rasism måste föras på alla fronter. Att ge rasister en plattform på en antirasistisk demonstration vore en katastrof och är inget RS kommer stå bakom. Det är inte länge sedan Sverigedemokraterna själva marscherade i kängor med högerhanden heilandes. Att låta dem delta på en antinazistisk minnesmanifestation vore ett hån mot fascismens offer. För några veckor sedan i Malmö demonstrerade de med italienska fascister från La Destra.

Rättvisepartiet Socialisterna står för enighet i arbetarrörelsen – kamp mot rasism, ingen plattform åt rasister.

Kristofer Lundberg

Tidigare om Kristallnatten i Borås:

LUF beredda att bjuda in nazister till 9 november

Antirasistisk press skapar intern kritik mot LUF Borås

Kristallnatten 2011

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: