Protester mot Israel

En protestdelegation avser att besöka Israels ambassad måndag den 7 november.

”Vi kräver omedelbart frigivande av deltagarna på de två båtar ur frihetsflottan till Gaza och ett stopp för Israels blockad mot Gaza”. De som vill delta samlas kl 13.00 på Segels torgs i Stockholm, vid trappan upp till Hamngatan.

Paul Murphy CWI bland de gripna

En protestdelegation ska i morgon måndag den 7 november bege sig till Israels ambassad med krav på omedelbart frigivande av de 27 aktivister från nio länder som den 4 november kidnappades av den israeliska armén i samband med illegala kapningen på internationellt vatten av det irländska skeppet MV Saoirse (Frihet på gaeliska) och den kanadensiska båten Tahrir (Frihet på arabiska). Kraven inkluderar självklart även att de kapade båtarna och dess last, som förts till den israeliska hamnstaden Ashdod, omedelbart lämnas tillbaka samt att Israel avbryter sin blockad av Gaza.

Båtarna ingick i den frihetsflotta som försökt bryta den femåriga och illegala israeliska blockaden av Gaza för att leverera humanitär hjälp i solidaritet med det palestinska folket. Den kollektiva bestraffningen har lett till svåra umbäranden för det palestinska folket när viktiga medicinska förnödenheter och byggmaterial inte tillåts. En första protest genomfördes redan på fredag kväll i centrala Dublin i solidaritet med de aktivister som nu hålls isolerade av Israel, däribland Europaparlamentsledamoten Paul Murphy, som representerar irländska Socialist Party (systerparti till Rättvisepartiet Socialisterna) och United Left Alliance.

Enligt uppgifter hålls Paul Murphy och andra fångna i Givon-fängelset där de utsätts för bl a starkt ljus i syfte att förneka dem sömn.
Vi hoppas också att protesterna nu ska växa även mot Israels omänskliga ockupationspolitik bland de tiotusentals israeliska judar som de senaste månaderna har inspirerats av den arabiska vårens revolutioner till mäktiga demonstrationer mot Israels asociala inrikespolitik.

Alla organisationer och enskilda är välkomna att delta i morgondagens protest.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: