RS Kongress 2012 i Göteborg

Den 17-18 mars 2012 håller Rättvisepartiet Socialisterna kongress i Göteborg.
Kongressen är RS högsta beslutande organ och samlar socialister från hela landet. Delegater och besökare kommer under två dagar diskutera klasskampen internationellt, svenska perspektiv och partibygge.

Rättvisepartiet Socialisterna håller kongress efter historiska 2011 som präglades av revolutionerna i Nordafrika, massrevolterna i Europa och Occupyrörelsen.
2011 skrevs in i historieböckerna som arbetarkampens återkomst. 2011 visade även upp de katastrofer som det kapitalistiska systemet och högerpolitiken skapar: Breiviks rasistiska massaker i Norge, de fruktansvärda nedskärningar som EU tvingat fram i Grekland och andra länder, kärnkraftskatastrofen i Japan. Viktiga lärdomar finns att dra för kommande kamprörelser och 2012:s strider.

Kongressen firar också för Rättvisepartiet Socialisterna 15 år i kamp för ett nytt arbetarparti och om något visats under året som gått så är det behovet av ett massförankrat arbetarparti och kämpande fackföreningsrörelse.

Vi samlas med stor optimism från 2011 års framgångar där vårt parti spelat en betydande roll i en rad frågor lokalt och landsomfattande. Vilket resulterat i nya partiföreningar och medlemmar på nya orter.

Rättvisepartiet Socialisternas kongress handlar om att ge socialistiska svar på de viktigaste frågorna idag. Ett socialistiskt parti måste ha sin utgångspunkt i internationalismen, ha analys, argument och ge en vägledning framåt för kampen. RS har viktiga lärdomar att ge i kampen mot rasism, för rätten till asyl, kampen mot nedskärningar samt historiskt och internationellt.

Kongressen besöks också av internationella gäster och representanter från CWI:s internationella ledning.

Partikongressen sätter upp riktlinjer och planerar arbetet för kommande år där våra ingripanden planeras ur kollektiva perspektivdiskussioner.
En central roll för kongressen är att stärka Rättvisepartiet Socialisterna för framtiden. Den kapitalistiska krisen visar tydligt på behovet av ett socialistiskt alternativ, vårt parti.

Under kongressen finns barnpassning med verksamhet i närheten av kongressalen med utbildad personal.

Anmäl dig till kongressen till kongressen hos:

RS Göteborg: 031-33 206 33 rs.gbg@socialisterna.org

Particentrum 08-605 94 03 rs@socialisterna.org

Praktisk information om resa och boende får du från din lokala partiförening. Dagordning kommer senare.

Event på facebook här

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: