Öppet möte: Repression, strejker och byrevolter – situationen i Kina

Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg bjuder in till möte med talare från Kina och Hong Kong.

Zhang Shujie (CWI) och Leung Kwkok Hung ”Longhair” (LSD Hong Kong) kommer tala om förtrycket i Kina och även om masskampen underifrån.

Zhang Shujie är socialist och förespråkare för oberoende fackföreningar och arbetares rättigheter i Kina. Han är en av skribenterna på www.chinaworker.info och anhängare av CWI (Rättvisepartiet Socialisternas international) sedan 2009. CWI har medlemmar och anhängare i många länder, däribland Kina, Hongkong och Taiwan. Webbplatsen chinaworker.info och dess tidning The Socialist, är båda förbjudna i Kina.

I februari 2011 blev Zhang ett av otaliga offer för den senaste vågen av förtryck i Kina, pådriven av diktaturens rädsla för uppror efter Mubaraks fall i Egypten och explosionen av revolutionär kamp över hela arabvärlden. Hade Zhang varit kvar i Kina hade han riskerat en lång period av frihetsberövande. Statliga säkerhetsagenter har hotat med åtal om att ”avslöja statshemligheter” och ”omstörtande verksamhet mot statsmakten”, som bestraffas med tio års fängelse.

I oktober 2011 lyckades Zhang att lämna Kina med hjälp av vänner och kamrater i CWI och andra, i Kina, Hong Kong och Europa. Dessa inkluderar parlamentariker Joe Higgins och Paul Murphy från Socialist Party (CWI) på Irland, och Leung Kwok Hung, representant för LSD i Hong Kong.

Anmäl dig på Facebook!

För mer info kontakta Stefan Berg på telefon 0707 – 56 54 01

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: