Skolnedskärningarna: Ställ politikerna till svars

Nu har Borås politiker kallat till ett informationsmöte där man vill försöka förankra skolnedskärningar hos föräldrar och personal. Alla föräldrar inom Göta kommundel bjuds in till ett informationsmöte.

Lennart Andreasson, V, menar i ytterligare ett brev till Rättvisepartiet Socialisterna Borås att föräldrarnas upprördhet beror på att beskedet kom från Borås Tidning och inte från politikerna själva, efter att ”ett internt arbetsmaterial läckt ut”.

Detta avslöjar Lennartssons syn på demokrati. Men RS arbetar efter en förankring i förorter och arbetarområden och skulle börja med en dialog och demokratisk process med de som drabbas av förändringar. Det är föräldrarna, lärarna och pedagogerna som är de verkliga experterna och därför de första att utforma hur en omorganisering ska se ut.

RS är inte främmande för förändring. Däremot är vi starka motståndare till politisk toppstyrning där en elit tror att de vet bättre för oss och tar beslut över våra huvuden.

– Alla boråsare berörs av de här nedskärningarna. Vi uppmanar föräldrar och personal att komma till mötet med politikerna för att ställa dem mot väggen och avkräva svar, säger Linnea Gyllbrandt, RS:are och förälder.

Mötet med politikerna kommer hållas i Daltorpsskolans aula den 28 februari kl 18.00. Slut upp!

Stefan Berg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: