DS satte fokus på Hammarkullekarnevalen och HBTQ-festivalen

Dagens distriktsstyrelsemöte diskuterade situationen i Frankrike och Grekland efter valen. Stefan Berg inledde om Frankrike och Kristofer Lundberg om Grekland, sedan gick man in på det lokala arbetet.

DS utvärderade också Socialistiskt 1 maj och Bobby Seales besök med Panterveckan. Denny Jovanovic poängterade vilken succé de tre mötena med Bobby Seale blev och hur det ökat medvetenheten i förorten.

Caroline Holmgren påpekade vilket fantastiskt resultat Göteborg hade med Socialistiskt 1 maj och vilket avtryck RS gjorde på Järntorget. Egyptiska vänskapsföreningen, WUP och Hekmatisterna gick traditionsenligt med RS men att även stödgruppen för Mapuchefolket och FNRP-Göteborg valde att gå med RS i år var positivt.

DS satte sedan upp planer och mål för RS ingripande under Hammarkullekarnevalen. Minela Mahmutovic pekade på tidigare års ingripande och att högre resultat är möjligt. Mål som beslutades om var att vara 30 medlemmar att delta under de tre dagarna och sälja 300 Offensiv, 100 prenumerationer och ta in 10 000 kr till kampanjerna.

Även möjligheter om en egen scen diskuterades.

Även deltagande i HBTQ-festivalen beslutades om. Amer Mohammed Ali tog upp om det offentliga möte RS kommer ha och deltagande i paraden. Utöver det ska RS tillsammans med HBT-Socialisterna bemanna tre tält i centrala Göteborg under dagarna.

Autogirokampanjen inför Offensiv nr 1000 riktade Linnea Wallberg kraftig kritik mot partiföreningarnas resultat. Bara Kortedala-Bergsjön har nått sitt mål. Totalt ligger RS Väst bara på 43 procent av det uppsatta målet på 100 nya AG för april och maj. Av 42 autogiro står Kortedala-Bergsjön för 25 och Sandeslätt för 12. DS var överens om att en spurt nu var nödvändig.

RS Uddevalla Stephanie Karlsson rapporterade senare om att de deltagit i demonstration för vården i Bohuslän som samlade 1000 personer och att RS bjudits in för att hjälpa till i den fortsatta kampen.

På partibyggesfronten kan vi meddela elva nya medlemmar. Även där är det Kortedala-Bergsjön som står i täten med sex nya medlemmar.

RS Väst

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: