RS Väst DS med sikte på partibygget

I söndags sammanträdde RS Västs distriktsstyrelsen (DS) för första gången efter sommaren, med sikte på hösten och för att lägga planer för hur man ska nå målen som beslutades på höstens upptaktsmöte. Temat var partibygget och rutiner för partiföreningarna och 17 av 20 från DS var närvarande.

20120905-103217.jpg

Kristofer Lundberg inledde med att tala om hur RS väst nu har god potential att växa: vi har större publik än någonsin, sedan etableringen av första partiföreningen 2004 har vi nu växt till sju partiföreningar och omkring 100 medlemmar. Intresset för klasskamp och socialism ökar i takt med att krisen i Europa, och det motstånd folk bjuder mot nedskärningarna i dess farvatten, hårdnar. Denna potential bör tas tillvara på och arbete på arbetsplatser, skolor och bostadsområden behöver utökas. Kamrater behöver lära känna sina områden och göra sig välkänd bland grannar, kollegor, skolkamrater osv. Vi måste bli bättre på att värva folk till partiet, som vill fortsätta engagera sig efter kampanjer vi dragit igång.

Gruppdiskussioner följde där personer med respektive ansvarsområden i sin partiförening diskuterade hur man kan effektivisera och förbättra rutinerna och strukturen runt varje veckas möte och aktiviteterna för att nå ut med vår politik samt nå målen. Att detta flyter på är en förutsättning för att kunna växa.

Målsättningarna inför hösten är ambitiösa och efter diskussion höjdes de jämfört med förslagen som fanns i förslaget. Fram till årsskiftet är ett väl tilltaget värvningsmål lagt, varje partiförening ska fördubbla antalet prenumeranter för att nå målen från upptakten och de två kommande månaderna ligger det samlade ekonomimålet för regionen på 32 000 kr. DS var överens om att starta ett konto inför valkampanjen 2014 där sympatisörer kan lämna bidrag redan nu.

Kvinnoutskottet som valdes i vintras efter att kvinnliga medlemmar tagit initiativ till en grupp som särskilt ska arbeta med utformandet av kampanjmaterial och för att utveckla kvinnokampen. På mötet i söndags höll Minela Mahmutovic , ordförande RS Hammarkullen, en rapport från senaste Kvinnoutskottsmötet. Hon berättad bland annat om statistisk för kvinnliga kamraters deltagande i det aktiva partiarbetet, och presenterade förslag på planer för att förbättra detta.

Fortsatt planerades ett öppet möte på kvinnokampstema under hösten, som förhoppningsvis kommer hållas i anslutning till en teaterpjäs och i samarbete med en teatergrupp.

Elias Theodorsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: