Polisen jagar flyktingar – planeras upptrappning i väst

Polis, Migrationsverket och Kriminalvårdens samarbete REVA (rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete), som går ut på att jaga papperslösa flyktingar, har vid årsskiftet introducerats även i Stockholm.

Tidigare har detta enbart funnits i Skåne, men målsättningen är att sprida det i hela landet till nästa år och redan i slutet av sommaren ska det införas i Göteborg.
I Malmö har polisen ett arbete som gått ut på bland annat att stoppa cyklister och genomfört razzior på arbetsplatser, för att kontrollera arbetande med invandrarbakgrund. Resultatet i Skåne innebar att 25 procent fler utvisades år 2011.

I Stockholm har detta nu lanserats med bland annat id-kontroller i tunnelbanan. Under februari har polisen i snitt kollat legitimation på 26 personer per dag, minst två av dessa har varit papperslösa.
Det här är en ny attack i den allt brutalare flyktingpolitiken där papperslösa flyktingar är längst ned i samhällskedjan.
Samtidigt är det en rasistisk attack på så sätt att människor i Sverige kategoriseras genom hudfärg. Det här måste stoppas och kan enbart göras genom kamp. Kampen får inte sluta vid REVA, det behövs strid för att tvinga asylrätten upp på dagordning en igen.

Det är ett varningstecken att polisen allt mer vänjs in som en överhet på gatan. Flyktingar och invandrare attackeras nu, men i perioder av klasskamp framöver kommer dessa metoder att användas mot hela arbe tarklassen. Det här handlar inte om att enbart invandrare ska försvara sig, utan om att arbetarklassen behö ver mobilisera sig mot dessa attacker.
Det är ingen större överraskning att regeringen lanserade REVA i tider av kris, där Sverigedemokraterna har ökat i opinionsundersökningarna.
En aktiv rörelse underifrån mot dessa rasistiska attacker kan även trycka tillbaka SD, men då krävs ett politiskt program i frågor som gäller bostad, utbildning, vård och jobb.

image

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: