Skott avfyrade på Hulta

2014-12-16

En ny skjutning har ägt rum på Hulta. Sex skott efter en person, oklart hur många som träffade. Personen flydde in i trapphuset till ett bostadshus, skotten avlossade igenom glasrutan. De boende är skärrade och känner sig otrygga, förstås. Särskilt m.h.t. att den misstänkte skytten jobbade som fritidsledare på den lokala ungdomsgården.

Händelser som denna får de boende i området att känna sig otrygga. Rättvisepartiet Socialisterna menar att ökad trygghet kunna uppnås genom att de boende går ihop och bildar en förening eller ett råd som arbetar med att öka tryggheten. Genom nattvandringar, samtal med ungdomar man befarar vara på väg in i kriminalitet, gemensamma aktiviteter och genom kamp för en mer livaktig utemiljö skulle man kunna förebyggas att ungdomar dras till brottslighet och våld.

I det långa loppet krävs dock ett helt annat samhälle. Ett samhälle där inte lönsamheten avgör var någonstans staden ska vara livaktig. Ett samhälle där lönsamheten inte avgör huruvida en viss grupp unga ges hjälp till att komma in i gemenskapen eller inte.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: